10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
10 Ekim 2018

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından ilk kez 1992 yılında  kutlanan 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününde ülkemizin ve dünyanın önemli ruh sağlığı sorunlarının,  ruh sağlığı politikalarının ve ilişkili konuların yeniden toplumun ve kamuoyunun gündemine taşınması, farkındalık yaratılması ve çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğümüz ve müdürlüğümüze bağlı birimlerimizce çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Bu yılın teması Sağlık Bakanlığımız tarafından “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir. Müdürlüğümüzce bu tema doğrultusunda İl Kültür Müdürlüğünde ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünde, gençlerde psikolojik dayanıklılık eğitimi ve ailelere yönelik Ergeni Anlayan Aile Eğitimi verilmiştir. Verilen eğitimler gençlerimizin, ailelerimizin ruh sağlığını güçlendirmek ve daha sağlıklı, mutlu ve üretken olmaları amaçlanmıştır.

Aynı zamanda Karaman Devlet Hastanesinde, Sayın Valimiz Fahri Meral’in eşi Zehra Meral Hanımefendinin, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hasan ARSLAN’ın ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman AÇIKGÖZ’ün katılımlarıyla Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ekibi tarafından seminer düzenlendi.  Seminerde TRSM faaliyetleri ve hizmetleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Seminer sonunda TRSM hastalarının eserleri sergilendi, sergilenen eserler katılımcıların takdirini topladı.