DEVLET HASTANESİNDE ERCP HİZMETİNE BAŞLANDI
25 Ekim 2019

Karaman Devlet Hastanesinde ERCP Hizmetine başlandı.

Ülkemiz genelinde 3. Basamak hastaneler olarak nitelendirilen Tıp Fakültesi Hastaneleri, Eğitim Araştırma ve Şehir Hastanelerinde bulunan Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi (ERCP) safra yolları ve pankreas kanalının tanı ve tedavisinde kullanılmakta olan uygulamayı İlimize kazandırmış bulunmaktayız.
Ameliyatsız olarak safra yolları ve pankreas kanalı darlıkları tedavisi gibi durumlarda kullanılan uygulama için ilimizdeki hastalarımız üçüncü basamak hastanelere sevk edilmek zorunda kalmaktaydı. İl Sağlık Müdürlüğümüz girişimleri ile Devlet Hastanemize kazandırılan cihazlar sayesinde artık bu sorun ortadan kalkmış ve hizmet ilimizde verilir duruma getirilmiş olup 2 hastamıza ERCP hizmeti verilerek operasyonları başarıyla tamamlanmıştır.
İlimize bu hizmetin kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Dr.Hasan Arslan’a, Selim Bener’e, ve Sağlık Bakanlığı yetkililerimize teşekkür ederiz.

Dr. Adnan Kurşun
İl Sağlık Müdürü