ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ
26 Aralık 2019

23-24-25/Aralık/2019 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanları, Karaman Devlet Hastanesinde çalışan ebe ve hemşirelere yönelik “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı ”konulu eğitim düzenlenmiştir.

Eğitimin İlk iki günü teorik son günü Karaman Devlet Hastanesinde yapılan pratik  eğitimle anne sütünün önemi, ilk 6 ay sadece anne sütüyle besleme, bebeğin iki yaş ve ötesine kadar anne sütü almasının önemi, özel durumlarda anne sütünün önemi (prematür bebek vb.) ,tamamlayıcı beslenmeye geçiş (ek gıdalara) ve Bebek Dostu Uygulamaları gibi konuları içeren eğitim Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi eğitimcileri Hemşire Serap ÇATAL, Hemşire Aygün BAL, Ebe Süheyla YILDIRIM ve Hemşire Hatice EKİNCİ tarafından verilmiştir.

Eğitim sonrasında katılımcılara belgelerini İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan KURŞUN, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Musa ŞAHİN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnanç İkbal ÇOLAKOĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri Uzmanı Dr. Ahmet ÖZÇELİK tarafından takdim edilmiştir.

• anne sütü emzirme (1).jpeg
  • anne sütü emzirme (3).JPG
  • anne sütü emzirme (4).JPG
  • anne sütü emzirme (5).JPG