Yerli Aşımız TURKOVAC İlimizde Uygulanmaya Başlandı
07 Şubat 2022

Yerli Aşımız TURKOVAC İlimizde Uygulanmaya Başlandı

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürümüz Dr. Adnan Kurşun yapmış olduğu açıklamada; ‘’İlimizde aşılanma oranının artmasıyla vaka ve hastaneye yatış oranlarının da en aza indirgendiğini görüyoruz. Bu şekilde devam etmesi için tüm vatandaşlarımızın aşıya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Sinovac ve Biontek ile başlayan aşılama çalışmalarımıza, bugünden itibaren Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz ay Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamasında bilimsel verilerini paylaştığı, Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen TURKOVAC ile devam edeceğiz.

TURKOVAC aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, MHRS üzerinden randevu alarak; Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşılarını yaptırabileceklerdir.

TURKOVAC aşısı hiç aşı olmamış kişilere 1. Doz olarak, herhangi bir aşı ile 2 doz aşılanmış kişilere ise hatırlatma dozu olarak uygulanacaktır. TURKOVAC aşısı şuan sadece 18 yaş üzeri vatandaşlarımıza uygulanacaktır.

Milletimizi salgına karşı en etkili koruma gayretlerimizin bir sembolü olan %100 Yerli ve Milli TURKOVAC aşımızın gelişim aşamasında emeği geçen Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya ve tüm sağlık çalışanlarına tek tek teşekkür ediyorum.

Bu salgından en kısa zamanda kurtulacağımız ümidiyle tüm halkımızı TURKOVAC aşımızı olmaya davet ediyorum’ ’dedi.

• 2.JPG
  • 3.JPG