2023/1 4924 SAYILI KANUNA TABİ PERSONEL YERLEŞTİRMESİ HAKKINDA İLAN METNİ
24 Şubat 2023

İlgi

  1. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları 4924 Sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,

 

  1. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2023/1 sayılı Genelgesi
  2. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 29.12.2022 tarih ve 181971894 barkod numaralı yazısı.

 

Sağlık Bakanlığı’nın ilgi (b) Genelge ve ilgi (c) yazı ekindeki listede belirtildiği üzere İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Sağlık Tesislerine 2023 yılı için vizelendirilen 4924 Sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Personel pozisyonlarından boş olan kadrolara, yine ilgi (b) Genelge ve “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları 4924 Sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.Başvuru şartları ve yerleştirme yapılacak münhal vizeli pozisyonlar ekli listededir

 

KURA TAKVİMİ

 

Başvuruların Alınması

 

Başvuruların değerlendirilmesi

 

: 22.02.2023-28.02.2023 Saat: 17:00

Kura yeri

(Gerek Duyulması Halinde)

: İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TOPLANTI SALONU

Kura tarihi

: 01.03.2023 Saati: 14:00

                                                                                  Sonuçların Açıklanması                 : 01.03.2023

 

Boş bulunan sözleşmeli uzman tabip pozisyonlarına yerleştirme işlemleri aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır.

 

  • 1-Kuraya Başvuru 22.02.2023 tarihi ile 28.02.2023 tarihi arasında 7 (yedi) gün olup, başvurular İl Sağlık Müdürlüğü Personel Birimine şahsen yapabileceği gibi görev yaptıkları kuruma başvuru yapıp EBYS üzerinden evrakları gönderilebilecektir. Son başvuru tarihi olan 28.02.2023 saat 17:00 dan sonra yapılan başvurular kuraya alınmayacaktır.

     

  • 2-Kuraya, bağlı kuruluşlarımızda görevli ekli listede belirtilen unvan ve branşlardaki personel başvuru yapabilecektir.

     

  • 3-Boş sözleşmeli pozisyonlara öncelikle pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Yerleştirmede ekli listede düzenlenen pozisyonlar esas alınarak,  Devlet Hizmet Yükümlüsü olmayan yan dal uzman tabipleri ve ana dal uzman tabiplerinin yerleştirme işlemleri sırası ile yapılacak olup, boş pozisyon kalması halinde Devlet Hizmet Yükümlüsü olan yan dal uzman tabipleri ve ana dal uzman tabiplerinin, Devlet Hizmet Yükümlülüğünün son 6 (altı) ayı içerisinde başvurmaları ve Devlet Hizmet Yükümlülüğünün bitimine müteakip 1 (bir) yıl çalışmayı taahhüt etmeleri kaydıyla yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Belirtilen sıralamaya aykırı olarak yapılan yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

     

  • 4-Ekli listede bulunan birimlerde vizelenen sözleşmeli uzman tabip pozisyonları öncelikle Devlet Hizmet Yükümlüsü olmayan yan dal uzman tabipler sonrasında boş pozisyon kalması halinde ise Devlet Hizmet Yükümlüsü yan dal uzman tabipleri için DHY’nin son 6 (altı) ayı içerisinde başvurmaları ve DHY’nin  bitimine müteakip 1 (bir) yıl çalışmayı taahhüt etmeleri kaydıyla kullanılacaktır.

     

  • 5-Devlet hizmeti yükümlüsü olup da yukarıdaki şartları sağlayarak sözleşmeli pozisyona geçen personel, bir yıl çalışacağına dair vermiş olduğu taahhütnameye aykırı davranarak, sözleşmesini mazeret atamaları ile mahkeme kararlarının uygulanması hariç taahhüt ettiği süreden önce feshederse, fesih tarihinden itibaren 3 (üç) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmeyecektir.

     

           Devlet hizmeti yükümlüsü olup olmadığına bakılmaksızın doğum sonrası ve askerlik sebebiyle aylıksız izne ayrılmak amacıyla sözleşmesini fesheden personel için yeniden sözleşme imzalanma aşamasında cezai şart uygulanmayacaktır.

     

  • 6-26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen personel dağılım cetvelinde ön görülmeyen branşlarda veya personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır. Personel dağılım cetvelinin doluluğunda, kadrolu ve sözleşmeli personel sayısının toplamı esas alınacaktır.

 

7-Yerleştirme işlemlerinde personelin aynı birimde vize edilen sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmesi esastır. Ancak çalıştığı birimde boş pozisyon olmaması durumunda sözleşmeli pozisyona geçmek isteyen personelin, pozisyonun müsait olması halinde başka bir birime yerleştirme işlemiyapılabilecektir.

   Aynı birimde (il veya ilçede bulunan hastaneler) yapılan yerleştirme işleminden sonra o birimde boş pozisyon kalması halinde, il merkezindeki diğer birimlerde görev yapan personelin anılan birime yerleştirilmesi yapılacaktır. Bu işlemden sonra yine belirtilen birimde boş pozisyon kalması halinde aynı ilin, ilçe merkezlerinde görev yapanlardan, ilçede çalıştığı birimde boş pozisyon olmaması kaydıyla il merkezindeki birime yerleştirme işlemi yapılabilecektir.

   İl merkezinde bulunan birimlere yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra ilçe merkezlerindebulunanbirimlerdeboşpozisyonkalmışsa,bupozisyonlarada;ilmerkezindenveya ilçelerde bulunan birimlerde görev yapan personelin çalıştığı birimde boş pozisyon yoksa yerleştirme işlemiyapılabilecektir. 

8-Yerleştirme işlemlerinde; aynı branş için boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaatolması halinde,yerleştirmeişlemlerikuraileyapılacaktır.

9-Değerlendirme neticesinde ilgili birimlere yerleştirilmesi uygun görülenlerin göreve başlayış işlemleri Bakanlığımızca atamalarının onaylandığı tarih itibariyle yapılabilecektir.

10-Başvuru yapanlar aşağıda belirtilen evrakları eksiksiz olarak teslim etmeleri halinde değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuru Evrakları:

  • 1-Başvuru Formu (4924 Sayılı Kanuna Tabi Olarak Hangi Kuruma Atanmak İstendiğini Belirtir)
  • 2-DHY durumunu Gösterir Belge (İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Birimi temin edilebilir)
  • 3-İlgili Birimde Hizmet Süresini Gösterir Belge (Sağlık Tesisi İdaresinden Alınacak)
  • 4-Sözleşme Yapmak İstenilen Kurumun Bulunduğu Mücavir Alanda İkamet Ettiğine Dair İkamet Belgesi. (Zorunludur)
4924 Münhal Kadroları İçin Tıklayınız
4924 Başvuru Formu İçin Tıklayınız