Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Sona Erdi
08 Aralık 2023

Doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümlerini en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan "Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimi(NRP)’’ Karaman İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Kurs sorumluluğunu Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Uzm. Dr. Beyza Özcan'ın yürüttüğü eğitimde, Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Konya Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan NRP  eğitimcileri tarafından yenidoğanlara en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamalar katılımcılara aktarıldı. Ayrıca eğitim ekibi Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne izlem ve değerlendirme ziyareti yaptı.

İlimizden Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimine(NRP) İl Ambulans Servis Başhekimliği, kamu ve özel hastaneler 'nde görevli hekim, ebe, hemşire, ATT, AABT ve anestezi teknisyeninden oluşan toplam 50 sağlık çalışanı katıldı. Eğitimde başarı sağlayan personellerimize Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aykut Emre Yıldırım, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Ay, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özçelik ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Enes Çakmakkaya'nın katılımıyla düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi.

Tören sonunda il dışından gelen tüm eğitimcilere teşekkür belgesi takdim edildi.

• NRP