5 MAYIS DÜNYA EBELER GÜNÜ
04 Mayıs 2018

Bir ülkenin huzur, mutluluk ve geleceğinin en önemli teminatı sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik de sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir.

Ebeler; kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar.

Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta Anne Dostu Hastaneler olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin en iyi derecelere getirilmesi gerekir.

Karaman Devlet Hastanesinde 2017 yılında canlı doğan bebek sayısı 3124 olup il genelinde toplam canlı doğan bebek sayısı 3588’dir.
2018 yılının ilk dört ayında ise Devlet Hastanesinde dünyaya gelen bebek sayısı 737 olup il genelinde 818’dir.

Ayrıca Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan doğum hizmetlerini güçlendirme çalışmaları kapsamında; Bakanlığımızın belirlediği kriterler doğrultusunda Müdürlüğümüzce oluşturulan Komisyon tarafından Bebek Dostu Sağlık Kuruluşumuz olan, Karaman Devlet Hastanesinde görev yapan, hizmet yılı 20 yıl üzerinde olan, aynı zamanda son 10 yıldır Doğum Ünitesinde çalışan ve doğum hizmetlerini güçlendirme çalışmaları kapsamında göstermiş oldukları üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı, Ebe - Nagihan DEMİRER, Ebe - Müzeyyen UYGUN ve Ebe – Sevim SÜTCÜ’yü Valilik makamında kabul edilmiş olup Valimiz Sayın Fahri MERAL tarafından Başarı Belgeleri verilmiştir. 5 Mayıs Ebeler Günü nedeni ile Valimiz Sayın Fahri Meral görev yapan bütün Ebelerimizin Ebeler Gününü kutladı.

Eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin “Ebeler Günü” kutlu olsun.