2024 YILI MAYIS AYI İL İÇİ YERDEĞİŞTİRME KURASI MÜNHAL YERLER LİSTESİ
03 Mayıs 2024

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü 2024 Yılı Mayıs Dönemi

Yer Değiştirme Suretiyle İl İçi Atanma Kurası

 

İLAN METNİ

        Karaman İl Sağlık Müdürlüğünce Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl içi Yer Değiştirmesine İlişkin 25/02/2019 tarih ve 2833 sayılı Yönergesi doğrultusunda 2024 Yılı Mayıs Dönemi İl İçi Yer Değişikliği Ataması yapılacaktır.

 

1-      İl İçi Dönem tayini başvuruları; 06.05.2024  Pazartesi günü başlayıp, 10.05.2024Cumagünü mesai bitiminde sona erecektir.

2-      İl İçi Dönem tayinine İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı tüm Sağlık tesislerinde 657 Sayılı Kanuna Tabi olarak görev yapan Sağlık Hizmetleri Sınıfı (SHS) personelleri ilan metni doğrultusunda yayınlanan Münhal yerlere başvuru yapabileceklerdir. İlan edilen unvan, branş ve münhal yerler dışındaki başvurular işleme alınmayacaktır.

3-      Dönem tayinine başvuracak personelin “2024 Yılı Mayıs Dönemi Tayini Başvuru Formunu” doldurup yetkili amirine imzalatıp, Başvuru formuna “Hizmet puanıma itirazım yoktur” ibaresini yazıp imzalayarak 10.05.2024tarihi mesai bitimine kadar İl Sağlık Müdürlüğü Evrak Kayıt Birimine teslim etmesi gerekmektedir. Müdürlüğümüz Evrak Kayıt Birimine 10.05.2024tarihi mesai bitiminden sonra giriş yapan adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır. Kurumumuza bağlı tüm sağlık personeli hizmet puanını Sağlık Bakanlığı Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) Portal (“https://ekipportal.saglik.gov.tr”) ve e-Devlet üzerinden görebilmektedir.

4-      Kura son başvuru tarihi itibariyle aday memurluğu devam eden personel bu kuraya başvuru yapamayacaktır.

5-      Sağlık Hizmetlerinin aksamaması ve etkili bir personel planlaması yapılabilmesi için, 10.05.2024tarihi itibari ile bulunduğu birimde son atanma tarihinden itibaren en az 1 (bir) yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir.

6-      a) Kura son başvuru tarihi itibariyle; 4924 sayılı Kanuna göre halen sözleşmeli çalışan personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.

 b) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi ve 663 sayılı KHK’ nın 45/A maddesine göre çalışmakta olan sözleşmeli personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.

c) 663 sayılı KHK’ nın 45/A maddesine göre çalışmakta iken 657 sayılı DMK’ nın 4/A maddesine göre kadrolu olarak atanan personelin; 1 yıllık çalışma süresinin hesaplamasında 663 sayılı KHK’ nın 45/A maddesine göre fiilen 3. yılını doldurduğu tarih esas alınacak ve üçüncü yılın bitiminden itibaren aynı birimde fiilen en az 1 yıl görev yapmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

7-      Aylıksız izinde olan personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.

 

a) Sözleşmeli Aile Hekimi ve Aile Sağlığı çalışanı olarak görev yapan personeli 2024 yılı Mayıs Dönemi İl İçi Atama Kurası için müracaatı kabul edilmeyecektir.

 

b) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi iken 663 Sayılı KHK’nın 42.maddesine istinaden sözleşme imzalayan personel, bu kuraya müracaat edemeyecektir.

             

8-      2024 Yılı Mayıs Dönemi Karaman İli İsteğe Bağlı İl İçi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası için başvuruda bulunan personelin müracaat evrakları, Atama Komisyonu tarafından incelenerek değerlendirilmeye alınacak olup, inceleme neticesinde ataması uygun görülen başvurular ile uygun görülmeyen başvurular (ret gerekçeleri ile birlikte) tebligat yerine geçmek üzere “www.karaman.saglik.gov.tr” internet adresinden 13.05.2024 tarihinde ilan edilecektir.

9-      2023 yılı mayıs dönemi ve 2023 yılı kasım döneminde ataması yapılıp talebi üzerine iptal edilen personelin 2024 yılı mayıs ayı atama talepleri kabul edilmeyecektir.

 

10-   Başvurusu kabul edilmeyenlerin itirazları 13.05.2024 tarihinde başlayıp 14.05.2024tarihi mesai bitimine kadar alınacak olup, itirazlar doğrudan İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı dilekçe ile yapılacaktır. Kura takviminde yapılmayan itiraz başvuruları kabul edilmeyecektir.

 

11-   Başvurularını iptal ettirmek isteyenler 10.05.2024tarihi mesai bitimine kadar dilekçe ile müracaat etmeleri halinde iptal talepleri dikkate alınarak, yerleştirme müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

12-   Yukarıda belirtilen şekilde müracaat edenlerin yerleştirme işlemleri; hizmet puanları ve tercihlerine göre aşağıda açıklandığı şekilde “İl İçi Atama Ve Yer Değişikliği Başvuru Değerlendirme Esasları doğrultusunda yapılacaktır;

 

13-   2024 Yılı Mayıs Dönemi İl İçi Tayini için başvuruda bulunan personelin müracaat evrakları komisyon tarafından incelenerek sonuçlandırılacak ve sonuçlar 15.05.2024 tarihinde “www.karaman.saglik.gov.tr” internet adresinde “Duyurular” alanında ilan edilecektir.

 

14-   2024 Yılı Mayıs dönemi il içi atanma kurasında yerleştirilenlerin ayrılışları (15 inci maddede belirtilen durumlar haricinde) atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde sağlanacaktır. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecektir.

 

15-   2024 Yılı Mayıs dönemi il içi atanma kurasında yerleşip ataması yapılan personelin halen görev yaptıkları birimden ayrılmaları halinde hizmet sunumunda aksamaya neden olacak sayıya düşmesi durumunda veya çalıştıkları unvan/branşta tek personel olmaları durumunda (Sağlık Evlerinde Görevli Personel Hariç) ayrılışları, yerlerine atanacak personelin göreve başlamasından sonra atama tarihinden itibaren iki aylık süreyi geçmemek şartıyla yapılacaktır. İhtiyacın devam etmesi halinde ilgili idarenin talebi doğrultusunda bu süre iki ay daha uzatılabilecektir.

16-    Aynı birimden ayrılacak personel sayısının birden fazla olması halinde ayrılışlar en yüksek hizmet puanına sahip personelden başlanarak sırayla ve atama tarihinden itibaren 15 inci maddede belirtilen süreyi geçmemek şartıyla yapılacaktır.

 

17-   2024 Yılı Mayıs dönemi il içi atanma kurasında yerleşmiş olup, ataması yapılan personelden 14 ve 15 inci maddede belirtilen süre içerisinde kadrosunun bulunduğu yerden ayrılışlarını yapmamaları nedeniyle ataması iptal edilenlerin atama karar tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre ile il içi atanma işlemleri yapılmayacaktır.

 

18-   Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat ederek yer değişikliği isteyen personelin atamaları yapılmayacak, atamaları sehven yapılmış olsa bile iptal edilecektir.

  

19-   Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl içi Yer Değiştirmesine İlişkin 25/02/2019 tarih ve 2833 sayılı Yönergesinin 15. Maddesine istinaden 2024 yılı Mayıs Ayı İl içi Atamalarında Müdürlüğümüzce uygulanması uygun görülen kısıtlamalar aşağıdaki gibidir.

a-     Kadrosu Ermenek Devlet Hastanesinde olan personelden Hemşire ve Ebe unvanlarında yapılacak olan başvurularda her unvan için en yüksek hizmet puanına sahip 2 (iki)’şer personelin başvurusu atama için değerlendirmeye alınacaktır. Sıralamada aynı hizmet puanına sahip kişiler arasında işlem yapılacak kişi kura ile belirlenecektir.

b-     Kadrosu Sarıveliler İlçe Devlet Hastanesinde olan personelden Hemşire ve Ebe unvanlarında yapılacak olan başvurulardan her unvan için en yüksek hizmet puanına sahip 1 (bir)’er personelin başvurusu atama için değerlendirmeye alınacaktır. Sıralamada aynı hizmet puanına sahip kişiler arasında işlem yapılacak kişi kura ile belirlenecektir.

c-     Aynı ilçe içinde (Ermenek, Kazımkarabekir, Ayrancı ve Sarıveliler ilçeleri) Toplum Sağlığı Merkezinden ilçe Hastanesine, ilçe Hastanesinden Toplum Sağlığı Merkezine yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.

d-     Merkez 11 Nolu ASH için açılan Sağlık Memuru (İlk ve Acil yardım) unvanlı kadroya sadece Kamu Hastanelerinde görevli personelin yaptığı başvurular kabul edilecektir.

 

 

İL İÇİ ATAMA VE YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME ESASLARI

a) Hizmet puanı yüksek olan personelden başlamak üzere, puanı yüksek olan personelin tüm tercihleri değerlendirildikten sonra bir sonraki personelin başvurusu değerlendirilecektir.

b) Hizmet puanlarının eşit olması halinde tercih sıralaması önce olan personelin talebi öncelikle değerlendirilecektir.

c) Hizmet puanları ve tercih sıralaması aynı olması halinde bulunduğu birimde hizmet süresi fazla olan personelin talebi öncelikle değerlendirilecektir.

d) a, b, c fıkralarındaki şartlarında eşit olması halinde atama komisyonu tarafından kura ile belirlenecektir.

Ek:

1-Atama ve Nakil Talep Formu İçin TIKLAYINIZ

2-Münhal Yerler Tablosu İçin TIKLAYINIZ

 

  2024 MAYIS DÖNEMİ İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME

  SURETİYLE ATANMA TAKVİMİ

 

SIRA

TARİH

AÇIKLAMA

1

06 Mayıs 2024 Pazartesi – 10 Mayıs 2024 Cuma Saat 17:00 ’ye kadar.

Münhal yerlerin ilanı ve başvuruların yapılması

2

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Sonuç Değerlendirme İlanı

 

3

 

13 Mayıs 2024 Pazartesi – 14 Mayıs 2024 Salı Saat 17:00 ’ye kadar

İtiraz başvurularının ve atama müracaatı iptal dilekçelerinin son geliş tarihi.

 

4

15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sonuçların ilanı

(karaman.saglik.gov.tr)