2024 Yılı Yaz Stajı Hakkında Duyuru
09 Mayıs 2024

        27.10.2020 tarihli 31287 sayılı (mükerrer) Resmî Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararı olarak yayımlanarak yürürlüğe giren "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın 571.2 sayılı tedbirine istinaden 2021 yılından itibaren üniversite öğrencilerinin staj başvuruları Staj Seferberliği Projesi kapsamında Kariyer Kapısı üzerinden alınacaktır.

        Bu kapsamda Müdürlüğümüz ve bağlı kurum ve kuruluşlarımıza Sağlık alanlarında Öğrenim görmekte olan Üniversite öğrencilerinin 2024 yılı yaz staj başvuruları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının staj seferberliği projesi kapsamında alınmştır.

        Kontenjan iş işlemleri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 14.08.2013 tarihli ve 27936 Genel Yazısı ile Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 08.11.2015 tarihli E.475 sayılı Makam Oluru’ nda belirtildiği gibi ‘’sağlık tesisinde görev yapan aynı alan/branştaki sağlık personelinin ½’si oranında öğrenci alınması’’ talimatı doğrultusunda olacaktır.
        Teklifler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının “Kullanıcı Sistemi” üzerinden yapılacaktır. Müdürlüğümüz ve bağlı hastanelerimiz adına Açıköğretim öğrencileri hariç olmak üzere lisans ve önlisans programlarında örgün eğitim şeklinde öğrenim gören öğrencilere teklifler yapılacak olup,. Müdürlüğümüze ya da bağlı hastanelerimize şahsen staj başvurusu yapılmayacaktır.  


2024 YAZ STAJI YAPACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENİLEN BELGELER

Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapmış olmak.

Belge Teslim Tarihi : okulunuzun belirlemiş olduğu bir tarih yoksa staja başlama tarihinden 10 iş günü önce size gönderilen mesajlarda belirtilen yere teslim edilecek.

*Zorunlu Yaz Stajı Başvuru Formu (okulunuz imzalı ve en az 2 nüsha ), başvuru formu olmayan öğrenciler (Üniversiteden üst yazı(okulunuz imzalı) ya da öğrencinin staj yapmak istediğine dair dilekçesi) 
*Öğrenci Belgesi,

* Nüfus Cüzdanı Örneği,

*Staj sözleşmesi en az 2 nüsha

-İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından; 

*Öğrencinin öğrenim gördüğü okulunca en az staj yapacağı tesise göre 8-12-16 saat temel iş sağlığı güvenliği eğitimi aldığına dair katılım belgesi (6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu İkinci Bölüm 4 üncü Maddesi Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 5 inci Maddesi ve 6’ıncı Maddesi)

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik

 İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri MADDE 6 –(1) (Değişik:RG-24/5/2018-30430)

(4) Birinci fıkraya göre verilen eğitimler, değişen ve ortaya çıkan yeni riskler de dikkate alınarak aşağıda belirtilen düzenli aralıklarla tekrarlanır:

a) Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde yılda en az bir defa.

 b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iki yılda en az bir defa.

 c) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde üç yılda en az bir defa

 Kanun maddesinde belirtilen kapsamda olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.

*Sağlık Taraması 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu İkinci Bölüm 15 inci Maddesi Sağlık taraması sonucu gerekli görülmesi halinde aşı yapılır ise aşı takip kartı


*İş Sağlığı ve Meslek Hastalığı Sigorta prim belgesi (3308 Sayılı Meslekî Eğitim Kanunu Üçüncü Bölüm 25 inci maddesi) (staja gelirken) (e-Devlet üzerinden arama butonuna 4a işe giriş çıkış bildirgesi yazılarak arama sonucunda çıkan butondan görüntülenebilir. Sigorta prim belgesi olmadan öğrenci staja başlatılmayacaktır.)

*Karaman Merkez de staj yapacak öğrenciler merkez Ziraat Bankası 0177 şube kodu, Ermenek ve Sarıveliler için staj yapacak öğrenciler ise Ermenek Ziraat Bankası 0176şube kodu ile hesap açılarak,  İban Numarasının evraklarla teslim edilmesi

*Radyoloji Bölümü Öğrencilerinin Dozimetre kullanmaları zorunludur. (Kişisel Koruyucu Donanımların         İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik 6. Madde e bendi “Kişisel koruyucu donanımlar, işveren tarafından ücretsiz verilir, imalatçı tarafından sağlanacak kullanım kılavuzuna uygun olarak bakım, onarım ve periyodik kontrolleri yapılır, ihtiyaç duyulan parçaları değiştirilir, hijyenik şartlarda muhafaza edilir ve kullanıma hazır bulundurulur.” Sağlık taraması tetkiklerine ek olarak a tipik hücre açısından periferik yayma ve Solunum fonksiyon testleri sonuçları

2-Yurt Dışı Üniversite Öğrencileri Yukarıda yer verilen maddelere ait belgelerin tümünün yeminli çevirisi

NOT: Eksik sonuç veya evrağı olan başvuru kabul edilmeyecektir.