12.02.2018 TARİHİNDE SIRA ALMA BİRİMİNDE ÇEKİLEN GÖRÜNTÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
21 Şubat 2018

Devlet hastanemiz sıra alma biriminde 12.02.2018 tarihinde kaydedildiği öne sürülen görüntüler ile ilgili olarak;
Öncelikle bu görüntü vatandaş odaklı sağlık hizmeti sunumu için çabalayan, hastalarımızın zahmet çekmeden muayene, tetkik ve tedavilerinin tesislerimizde olabildiğince hızlı ama bir o kadar da özenli yapılması için uğraş veren biz sağlık idarecilerini de üzmüştür. Gönül isterdi ki bu durum hiç yaşanmasın hiçbir hastamız sıra beklemesin ancak mevcut durum hakkında da açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Devlet hastanemizde günlük ortalama 4000-5000 hasta girişi olmakta ve bu giriş yoğunluğu özellikle belli saatlerde ileri derecede yoğunlaşmaktadır. Tüm idarecilerimiz ve ilgili şeflerimizde hassasiyetle bu yoğun girişleri takip edip koordine etmektedirler. Hastanemizde sabah 08:00-08:30 saatleri arasında tüm polikliniklerde, 8:30 dan itibaren de sıra alma bölümünde kayıtlar devam etmektedir. Hasta kayıt birimimizde yoğunluğa göre 4-6 çalışanımız dönüşümler halinde görev almaktadır. Söz konusu tarihte de hastanemizde 4988 hasta girişi yapıldığı tespit edilmiş ve Kamera kayıtları incelendiğinde 09:48 saatinde polikliniklere geçmesi gereken personelin değişimi olduğu ve 3 dakikalık bir duraksama gerçekleştiği ve görüntülerdeki yoğunluğun yeni hastalarımızın da mevcut sıraya dahil olması ile 17 dakika sürdüğü anlaşılmıştır.

Hastanemize geçen yıllara göre muayene başvurusunda artış dikkatimizi çektiği, ayrıca uzman doktor sayımızda artış olduğu, kayıt personelimizin göreceli olarak polikliniklere kaydırılmak zorunda kalındığı için, hizmet akışının daha etkin hale getirilmesi amacıyla 2018 yılı başından itibaren 13 adet kiosk ( otomatik sıra alma cihazı) alım süreci başlatılmış olup kısa zaman içinde hizmete girecektir. Söz konusu kiosklar yeni kimlik kartı barkod okuyucu tarzında olup oldukça basit şekilde 2 adımda istenilen hekime sıra alınabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Sağlık tesislerimizin tümünde vatandaşlarımızın en efektif şekilde sağlık hizmetine ulaşmaları amacıyla sürekli güncelleme ve düzenlemeler yapılmakta olup tüm ekibimiz tarafından büyük bir özveriyle takip edilmektedir. Vatandaşımızdan beklentimiz düzenleme sonrasında mümkün olduğunca her poliklinik locasına yerleştirilecek olan cihazlarımızdan kayıt işlemlerinin kimlikleri vasıtasıyla yapmaları ile İnternet ve telefonla Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden randevularını alarak randevu saatinde hastanemize gelerek zaman kaybı yaşamamalarıdır.